Fitbit voor de rechter om valse belofte op verpakking

26.07.2016 | Branchenieuws | 464 keer bekeken
Fitbit voor de rechter om valse belofte op verpakking

Valse beloftes op verpakkingen: niet alleen in Nederland worden ze keihard afgestraft. Het Amerikaanse bedrijf Fitbit, dat wearables produceert, is in haar thuisland voor de rechter gedaagd vanwege onterechte claims op verpakkingen. De zaak is aangespannen door consumenten.

Consumenten voelden zich om de tuin geleid door de tekst over het slaapritme dat gemeten zou worden door de polsbandjes. Op de verpakking staat vermeld dat de producten het aantal uur dat een gebruiker slaapt, het aantal keren dat iemand wakker wordt en de algemene slaapkwaliteit meet. Dat zou niet kloppen: uit onderzoek voor de zaak bleek dat het gemiddeld 67 minuten te veel slaap meet.

De technologie zou volgens het onderzoek niet goed genoeg zijn om accuraat te meten hoe lang en goed iemand geslapen heeft. Volgens Fitbit hebben de consumenten geen poot om op te staan: het bedrijf is van mening dat de informatie op basis waarvan de rechtszaak is aangespannen foutief is en gebaseerd op "slechte wetenschap". De rechter stelt dat het bedrijf nu moet aantonen dat de claims daadwerkelijk niet kloppen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren