​Food waste, zo pak je dat aan

04.09.2017 | Beursnieuws | 652 keer bekeken
​Food waste, zo pak je dat aan

Gun schoenen een tweede ronde, weggooien is zonde. Dat was ooit de leus van de Nederlandse schoenmakers. Niemand vond dat destijds gek, maar als het over voedsel gaat hebben we geen probleem met weggooien. Sterker nog, als goed en vers voedsel er niet uitziet zoals we verwachten, laten we het liggen in de winkel. Het resultaat is een enorme voedselverspilling. Over wat je ertegen kunt doen gaat het congres Food waste, zo pak je dat aan.

In 2016 verspilde de gemiddelde Nederlander 41 kilo voedsel. Dat is vijftien procent minder dan in 2010, toen het 48 kg was, meldt het Voedingscentrum. Hieraan kunnen nog geen harde conclusies worden verbonden, omdat de variatie in verspilling tussen huishoudens erg groot is, schrijft het Voedingscentrum in een persbericht. ‘Deze uitkomst lijkt een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet’, zegt Corné van Dooren, expert Duurzaam Eten van het Voedingscentrum. ‘Het is belangrijk om in te blijven zetten op het voorkomen van voedselverspilling. Voedsel weggooien is zonde, want het kost veel energie en grondstoffen om het te produceren.’

Op 4 oktober organiseert Verpakkingsmanagement het congres Food waste, zo pak je dat aan in ’t Spant in Bussum. Dagvoorzitter is Hester Klein Lankhorst (KIDV).

Sprekers en praktische informatie vindt u op: www.foodwastecongres.nl

Lees het hele artikel in VerpakkingsManagement 6

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 24.10.2017 - 11:34 uur | Hans Lansink

    Inmiddels heeft dit evenement plaatsgevonden.
    Een inspirerende middag met interessante sprekers en onderwerpen.
    Zet aan tot denken.
    Ben benieuwd naar de volgende editie, zal daar zeker weer bij zijn.