Franse apothekers protesteren tegen ban plastic tas vanwege privacy

21.07.2016 | Branchenieuws | 773 keer bekeken
Franse apothekers protesteren tegen ban plastic tas vanwege privacy

In Nederland is het al sinds 1 januari een gegeven: het verbod op gratis plastic tasjes. Voor België dreigt de maatregel, waar vooral apothekers zich in Frankrijk tegen verzetten.

In België wordt er nog over gedebatteerd, in Frankrijk is de maatregel al van kracht. Er leek veel protest in het land, maar ondanks dat is de maatregel op 1 juli van kracht geworden. Apothekers brengen een bijzonder argument op om de ban van de plastic zak in België tegen te houden: de privacy van patiënten. 

De biologisch afbreekbare zakken die nu enkel nog toegestaan zijn in Frankrijk zijn doorzichtiger dan de oude, waardoor consumenten in de apotheek geen privacy meer hebben over hun aankopen. Natuurlijk zijn er ook papieren zakken, maar - net zoals in ons land - werpen ook vele Fransen op dat die ook slecht zijn voor het milieu.

De Franse minister van Ecologie Ségolène Royal erkent dat de alternatieven niet altijd voldoen. Daarom wil ze bedrijven die investeren in bio-afbreekbare en composteerbare verpakking stimuleren. Een lucratief terrein: als we weten dat Frankrijk goed is voor 12 miljard zakjes, is het grote markt.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren