FrieslandCampina produceert biobased drankkartons

05.05.2015 | Branchenieuws | 1299 keer bekeken

Zuivelproducent FrieslandCampina gaat vanaf juni biobased drankkartons met biobased doppen gebruiken voor haar zuivel. Het merk begin met de dagverse melk en karnemelk.

Met de productie van de duurzame verpakkingen verlaagt de CO2-footprint met 20 procent. Het gaat om zo'n 420 miljoen drankpakken per jaar. Voor de dop en coating in het pak worden polyethyleen gebruikt, die gemaakt wordt van organisch restmateriaal. De karton van het pak was al hernieuwbaar.

"Onze verpakkingen hebben de afgelopen jaren een duurzame evolutie doorgemaakt. Nu presenteren we met trots een nieuwe mijlpaal: een biobased melkpak waarmee we investeren in de transitie naar hernieuwbare grondstoffen," aldus Berndt Kodden, manager director van FrieslandCampina. Hij overhandigde het eerste biobased melkpak vorige week aan Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht. "De introductie van dit biobased pak past perfect binnen de beweging naar een circulaire economie, waar de grondstof van het pak volledig hernieuwbaar is. Deze stap kan als vliegwiel werken omdat de technologie voor iedereen toegankelijk is."

De biobased verpakkingen van de zuivelproducent werden samen ontwikkeld met Elopak en Sabic. Met de aanpassing willen zij de standaard in de markt zetten en het aandeel polyethyleen in drankkartons laten groeien.

Op de achterzijde van de drankverpakking is een nieuw logo ontworpen, zodat consumenten kunnen zien dat het drankkarton 100 procent recyclebaar is.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren