Garnalenvisserij beperkt voor behalen MSC-certificaat

03.06.2016 | Branchenieuws | 400 keer bekeken
Garnalenvisserij beperkt voor behalen MSC-certificaat

Garnalenvissers wordt een tijdelijke beperking opgelegd, om te zorgen dat Nederlandse, Duitse en Deense garnalenvisserijorganisaties het MSC-duurzaamheidscertificaat halen en het garnalenbestand versterken. 

De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) heeft dit  aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken. De beperkingen gelden voor 500 garnalenvissers in Nederland, Duitsland en Denemarken, die samen jaarlijks 30 tot 35 miljoen garnalen uit de wateren vissen. Het MSC is een certificaat voor duurzame visvangst. 

Grote afnemers van garnalen eisen dat er op een duurzame manier gevangen wordt. Door naleving van de afspraak toont de garnalenvisserij aan dat ze van goede wil te is om te verduurzamen en de eigen spelregels naleeft. Het label is al een aantal jaar geleden in het leven geroepen, maar wordt steeds bekender, zowel bij bijdragen als consument. Ook natuur- en milieuorganisaties oefenen druk uit om het certificaat te behalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren