Gebruik bio-verpakkingen groeit met 15 procent per jaar

07.10.2015 | Branchenieuws | 850 keer bekeken

Er zit een stijgende lijn in duurzame voedselverpakkingen. Dat stelt het Duitse marktonderzoeksbureau Ceresana. Gerecycled plastic en karton laten een lichte groei zien, terwijl bio-verpakkingen het snelst groeien.

Ceresana heeft de markt voor zestien verschillende verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen op de Europese markt in kaart gebracht. Voor 2022 verwacht het marktonderzoeksbureau dat er jaarlijks 38,2 miljoen ton verpakkingsmateriaal in de voedingssector omgaat.

Glazen en blikken verpakkingen raken, ondanks de goede recyclebaarheid, marktaandeel kwijt. Consumenten zien glas vooral als zwaar en breekbaar en gaan liever voor plastic alternatieven. Gerecycled plastic laat in de verpakkingsmarkt een groei zien. 

Plastic gemaakt uit biomassa is volgens Ceresana de komende jaren de grootste groeier, met een toename van 15 procent per jaar in het gebruik. De toepassing van voedselverpakkingen is volgens het bureau onderhevig aan complexe trends. Enerzijds gaan consumenten steeds meer voor gemak, anderzijds neemt het belang van duurzaamheid in de keuzes toe.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren