Gecertificeerde verpakking voor Europese BigMac

03.11.2015 | Branchenieuws | 675 keer bekeken

McDonald’s verpakt zijn burgers en andere producten in Europa voortaan alleen nog met verpakkingen gemaakt van gecertificeerde houtvezels.

De fastfoodretailer laat weten dat de houtvezels die McDonald’s vanaf oktober voor zijn verpakkingen in Europa gebruikt, zijn gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) of de Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC).

McDonald’s stelt zichzelf tot doel om wereldwijd al zijn voedsel en verpakkingen duurzaam in te kopen. Zo koopt de retailer zijn koffie in bij plantages met een Rainforest Alliance- of Fairtrade-keurmerk. Daarnaast is alle vis voor de Filet-o-Fish-sandwiches in Europa gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC).

Lees ook: McDonald's ontwerp verpakking voor op de fiets

Behalve het duurzaam inkopen van rundvlees, koffie, vis en palmolie, vindt de retailer het ook belangrijk om duurzaam geproduceerde houtvezel te gebruiken. In meer dan 7.900 restaurants in zijn 38 Europese markten, gebruikt McDonald’s jaarlijks zo’n 170.000 ton houtvezel in zijn verpakkingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren