Geen groene aardappelen meer door nieuwe verpakking

25.11.2016 | Branchenieuws | 498 keer bekeken
Geen groene aardappelen meer door nieuwe verpakking

De Engelse supermarktketen Sainsbury’s gaat de markt op met nieuwe verpakkingen die voorkomen dat aardappelen groen en bitter worden. Het materiaal van de verpakking ademt, maar is ook ondoorzichtig en houdt licht tegen.

Houdbaarheid verlengen
“Blootstelling aan zonlicht betekent dat veel van onze aardappelen nooit op tafel komen”, zegt Jane Skelton, head of packaging bij Sainsbury’s, tegen The Sun. “We hebben er vertrouwen in dat dit de houdbaarheid van onze aardappelen zal verlengen.”

De supermarktketen gaat de verpakking gebruiken voor de aardappelvariëteiten King Edwards en Lady Balfour. Deze twee variëteiten zijn het meest gevoelig voor vergroening. Sainsbury's gaat de nieuwe verpakking in meer dan de helft van de 1.200 supermarkten aanbieden. 

Voedselverspilling tegengaan
De nieuwe verpakkingen zijn onderdeel van de Waste Less, Save More-campagne van Sainsbury’s. De supermarktketen doet in deze campagne zijn best om voedselverspilling tegen te gaan door bijvoorbeeld het testen van innovaties in bepaalde proefsteden.   

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren