'Gelijke BTW in heel Europe op e-commerce'

08.12.2016 | Branchenieuws | 420 keer bekeken
'Gelijke BTW in heel Europe op e-commerce'

Nederlandse starters en MKB’ers kunnen dankzij nieuwe btw-maatregelen makkelijker online goederen en diensten verkopen. De Europese Commissie heeft maatregelen bekendgemaakt zodat het makkelijker moet worden voor e-commercebedrijven om te handelen.

Eénloketsysteem
De Europese Commissie voert een beleid omtrent online BTW-tarieven. Door dit ‘éénloketsysteem’ moeten de BTW-nalevingskosten gaan dalen. Het zal de bedrijven in de Europese Unie ongeveer € 2,3 miljard per jaar opleveren.

Door de nieuwe maatregelen betaalt de eindgebruiker de btw in het land waar het koopt, hierdoor worden de belastinginkomsten eerlijker verdeeld over de lidstaten. De Europese Commissie schat dat het bedrijven helpt, om de € 5 miljard aan btw die elk jaar verloren gaat, helpt verminderen.

De  landen binnen de EU mogen door de nieuwe maatregelen op e-publicaties, zoals online kranten en e-boeken, dezelfde btw-tarieven toepassen als op normale boeken en normale kranten. In Nederland zou dit betekenen dat er geen 21% procent wordt betaald over e-producten, maar 6% BTW.

Nieuwe btw-aanpak
De Europese Commissie heeft als doel om één digitale markt te creëren en om gelijke btw-tarieven te hanteren binnen de EU. Het Europees Parlement en de Raad moeten zich nog wel over het voorstel buigen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren