Gemeentes testen het ophalen van plastic verpakkingen bij huishoudens

16.03.2017 | Branchenieuws | 471 keer bekeken
Gemeentes testen het ophalen van plastic verpakkingen bij huishoudens

In Bergen op Zoom begint eind maart een proef waarbij de gemeente twee keer in de week plastic verpakkingen en drankenkartons ophaalt bij huishoudens. Afvalbedrijf Saver haalt een jaar lang de plastic verpakkingen en drankenkartons op. Daarna bepaalt de gemeente of er door wordt gegaan met het ophalen van het afval. 

De gemeente wil doormiddel van deze proef de hoeveelheid restafval verminderen door burgers het huishoudelijk afval nóg beter te laten scheiden dan nu al gebeurt. Duizenden huishoudens kregen zes plastic zakken om het afval te verzamelen. De inwoners van Bergen op Zoom moeten tweewekelijks, op de ophaaldagen, het afval voor 07.30 uur buiten zetten op de plek waar ook de groene en grijze containers worden aangeboden. 

Andere gemeentes testen ook met huis-aan-huisinzameling
In het Brabantse Roosendaal, Tholen, Reimerswaal en Halderberge wordt het plastic al langer thuis opgehaald. Vanaf april is het voor de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom mogelijk om nieuwe nieuwe zakken op te halen bij twaalf uitgiftepunten. Met de speciale Saverpas kunnen de huishoundens daar één keer per maand een gratis een rol van twaalf zakken halen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren