Gerecyclede verpakkingen grondstof voor duurzaam wegdek

31.07.2015 | Branchenieuws | 768 keer bekeken

Gerecyclede verpakkingen kunnen veel doelen dienen. Dat blijkt wel uit het nieuwe plan van VolkerWessels, die duurzame wegen van gerecycled plastic aan wil leggen. De 'Plastic Roads', zoals het project heet is op dit moment op zoek naar partners.

“Plastic biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van huidige wegconstructies, zowel bij de aanleg als het onderhoud ervan”, aldus Rolf Mars, directeur van KWS Infra, die een conceptversie van het project ontwikkelden. “Daarnaast is het veel duurzamer en blijft er door de PlasticRoad-constructie ruimte in de ‘holle’ wegen beschikbaar die bijvoorbeeld ingezet kan worden voor kabels en leidingen of als waterberging.”

Levensduur
Gerecycled plastic en kunststof worden verwerkt tot wegdelen, die in z’n geheel worden aangebracht. Door de productie kan niet alleen de kwaliteit (stroefheid, waterafvoer, etc.) beter gegarandeerd worden, wegen kunnen ook veel sneller aangelegd worden. Nog een bijkomend voordeel is de verlengde levensduur. "We schatten in dat de levensduur van wegen verdrievoudigd kan worden," aldus Mars.

Een planning kan Mars nog niet geven. "Op dit moment zijn we op zoek naar partners die samen met ons een pilot willen uitvoeren. Naast fabrikanten uit de plastic- en kunststofindustrie, denken we dan aan de recyclebranche, universiteiten en andere kennisinstellingen.” De gemeente Rotterdam heeft zich reeds gemeld voor een proefplaatsing.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren