Geslaagde Strategie Summit Industrie 2013

04.06.2013 | Beursnieuws | 770 keer bekeken
Op 27 en 28 mei 2013 vond de vijfde editie van de Strategie Summit Industrie plaats op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort. De bijeenkomst wordt als zeer geslaagd beschouwd, de deelnemers en partners waardeerden de totale Strategie Summit Industrie namelijk met een ruime voldoende.De Strategie Summit Industrie is een exclusieve besloten bijeenkomst van 24 uur voor directieleden en bestuurders uit de Nederlandse industrie.
 
Thema Strategie Summit Industrie 2013: 
“Meer kansen dan u aankunt” 
Nederland heeft als industrieland in veel sectoren nog altijd een wereldwijde toppositie. Toch lag de focus de afgelopen jaren vooral op bedreigingen en belemmeringen in plaats van op kansen. Als industriebestuurder bent u degene die deze kansen kan signaleren en voorvertalen naar strategie en beleid voor de organisatie. Zonder de kop in het zand te steken voor de huidige economische tijden, staat tijdens de Strategie Summit Industrie 2013 de volgende stelling centraal: er zijn meer kansen dan u aankunt! 
 
Industriebeleid: door middel van het Nederlandse topsectorenbeleid en het Europese Horizon2020-programma proberen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen elkaar te vinden. Maar is er voldoende voortgang? Als klein land leunen we op export. Maar driekwart van de Nederlandse export gaat naar EU-landen; een momenteel instabiele economische zone. De blik moet, en kan, naar buiten. Waar liggen de grootste kansen? 
 
Strategische agenda: veel bedrijven verkeren door externe veranderingen in moeilijkheden en besteden veel tijd en energie aan het borgen van de eigen continuïteit. Als resultaat hiervan zijn thema’s als groei, samenwerking, human capital, innovatie en duurzaamheid gezakt op de strategische agenda, terwijl hier belangrijke kansen liggen. Is er een te korte termijn focus? En hoe deze om te buigen tot een toekomstbestendige, strategische agenda?
 
Vier partners waren betrokken bij de ontwikkeling van de Strategie Summit Industrie 2013: R&G Global Consultants, Nspyre, Deloitte en TMC.
 
Quotes
  • “Enkele verrassende ontmoetingen gehad!” - Gerard Beenker, scientific director, NXP
  • “Vele vormen van interactie om kennis en ervaring op te doen” - Cees Buisman, wetenschappelijk directeur, Wetsus
  • “Inspirerende verscheidenheid aan onderwerpen en contacten” - Eelco Osse, CEO, Machinefabriek Boessenkool 
  • “Inspirerende gedachten over strategie en tactiek.” - Rik Smabers, COO, Hauzer Techno Coating
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren