Gezondheidclaims op kwart in Europa verkochte voedingsproducten

18.04.2016 | Branchenieuws | 500 keer bekeken
Gezondheidclaims op kwart in Europa verkochte voedingsproducten

Een kwart van de foodproducten die in Europa worden verkocht is voorzien van een gezondheidsclaim. In Engeland staan de meeste claims op verpakkingen, in Spanje de minste. In Nederland is 17 procent van de producten voorzien van een gezondheidsclaim. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van de European Food Information Council (Eufic).

Verreweg de meeste claims zijn voedingswaardeclaims (64 procent), gevolgd door gezondheidsclaims (29 procent). Slecht 6 procent van de claims is gerelateerd aan gezonde ingrediënten. Er zijn bijna geen claims op verpakkingen te vinden over het verminderen van risico’s op bepaalde ziekten en claims die ingaan op ontwikkelingen bij kinderen.

De onderzoekers vonden ook grote verschillen per land aangaande claims op voedselverpakkingen. De meeste claims op verpakkingen zijn te vinden in Engeland. 30 procent van de producten is daar voorzien van een claim. Spanje staat op 23 procent, Slovenië scoort 19 procent, Nederland 17 procent en Duitsland 16 procent. In Nederland is het aandeel claims dat specifiek over gezondheid gaat het grootst (12 procent), maar dat komt vooral door het Vinkje dat op veel verpakkingen is te vinden. Claims inhakend op specifieke voedingsstoffen zijn het vaakst op Sloveense verpakkingen te vinden (in 9 procent van de gevallen).

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren