'Groene' FIBI-buffer alternatief voor piepschuim

02.12.2016 | Branchenieuws | 700 keer bekeken
'Groene' FIBI-buffer alternatief voor piepschuim

Het Nederlands bedrijf Generation of Change (GOC) heeft een groen alternatief voor piepschuim bedacht: de FIBI-buffer. In samenwerking met de Universiteit Leiden hebben Peter Westgeest en Ajran van der Plas een ontwerp bedacht. Patent is al aangevraagd, naar verwachting zal hun eerste groene alternatief voor piepschuim volgend jaar geproduceerd worden.

Piepschuim staat bekend om zijn schokabsorberende vermogen en het lichte gewicht. Het milieuvriendelijke product van GOC beschikt hier ook over. Alleen heeft het nog niet dezelfde kwaliteit en prijsrange als piepschuim. Westgeest verwacht dat de prijs op een gegeven moment zal dalen en zelfs onder de prijs van piepschuim zal komen. 

De FIBI-buffer van het Nederlands bedrijf wordt gemaakt met plantenvezels gevuld met pads die via composteerbare folie met elkaar verbonden zijn. De samenstelling van de biomassa in de pads wordt  bepaald door het te verpakken product. Na gebruik is het materiaal via GFT-inzameling te verwerken.

De heren hebben er goed vertrouwen in dat hun patent wordt goedgekeurd en verwachten ze snel aan de slag te kunnen. “We hebben onlangs het nieuwheidsrapport van het Nederlands Octrooibureau ontvangen en daarin wordt de aanvraag als nieuw en innovatief omschreven”, aldus Westgeest en Van der Plas tegen de Telegraaf.

Volgens verwachting worden de eerste FIBI-buffers volgend jaar geproduceerd en kan de nieuwe verpakking de markt op. De heren hopen over vijf jaar een flinke stap te kunnen zetten in Europa en zelfs mogelijk daar buiten.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren