Grolsch vernieuwt verpakking met oa uitgebreidere productinformatie

08.03.2016 | Branchenieuws | 699 keer bekeken
Grolsch vernieuwt verpakking met oa uitgebreidere productinformatie

Bierbrouwer Grolsch vernieuwt haar pils- en speciaalbierverpakkingen voor de Nederlandse markt. 'Vakmanschap is Meesterschap' is het uitgangspunt geweest voor het nieuwe ontwerp.

Het opvallende en tegelijkertijd herkenbare design benadrukt de rijke historie van de bierbrouwer door de iconische beugelfles te verwerken in het nieuwe merklogo. De nieuwe verpakkingen hebben hierdoor allemaal een onmiskenbare Grolsch-uitstraling. Bovendien bevatten de verpakkingen informatie om een optimale drinkervaring te bevorderen en vermeldt Grolsch voortaan uitgebreid de voedingswaarden van haar pils en speciaalbier. Vanaf 7 maart stromen de nieuwe verpakkingen geleidelijk de markt in.

Icoon
"Al vier eeuwen staat Grolsch symbool voor Vakmanschap is Meesterschap. Met dit nieuwe design zetten we een verpakking neer die deze boodschap versterkt", aldus Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch. "De keuze voor het beugelicoon als logo op de nieuwe verpakking maakt de producten onmiskenbaar Grolsch. Door de unieke illustraties en kleuren vertelt elk bier zijn eigen verhaal. Zo visualiseert de pentekening rondom het nieuwe logo op de pilsverpakkingen het gebruik van twee soorten hop, één voor het aroma en één voor de smaak - een uniek kenmerk van Grolsch pilsner".

Ook nieuw op de verpakking is de uitgebreide informatie die de consument ondersteunt in het aankoopproces en de drinkervaring. Zo staat op de verpakking een smaakomschrijving en smaakprofiel van het bier vermeld, evenals informatie over het brouwproces, een maaltijdsuggestie en praktische informatie over het alcoholpercentrage en de optimale serveertemperatuur. Dit alles wordt voorzien van de handtekening van de Grolsch meesterbrouwer. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren