Grote geldprijs voor degene met de beste oplossing voor Plastic Soup

01.08.2016 | Branchenieuws | 1141 keer bekeken
Grote geldprijs voor degene met de beste oplossing voor Plastic Soup

Twee jaar collegegeld en een baan in de watersector. Wie de beste en meest betaalbare oplossing bedenkt voor de stroom klein plastic afval die in zee belandt, kan deze prijs winnen.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en windsurfer Dorian Rijsselberghe schrijven deze prijsvraag uit om een oplossing te bieden tegen de groeiende plastic soup. Gezocht wordt naar een effectieve en vooral betaalbare oplossing om de stroom (klein) plastic dat via de uitlaten in zee verdwijnt te minimaliseren. 

Wie mee wil doen, moet rekening houden met een paar voorwaarden: De doorstroomsnelheid van het water mag door de uitvinding niet worden beinvloedt. Ook moeten de vissen zich nog steeds vrij kunnen bewegen. Ook mag het milieu niet teveel belast worden door de oplossing en moet er rekening gehouden worden met het energieverbruik en de CO2-uitstoot. 

Inzendingen kunnen tot 15 november opgestuurd worden via de website van het HHNK. Een jury van waterexperts kiezen uiteindelijk een winnaar, die twee jaar collegegeld en een baan in de watersector wint. Deze winnaar wordt in december bekend gemaakt.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren