Grote stakingen bij verpakkingsproducent Ardagh

09.06.2015 | Branchenieuws | 1087 keer bekeken

Medewerkers van verpakkingsproducent Ardagh leggen woensdagavond voor 24 uur hun werk neer. In de fabrieken in Hoogeveen, Leeuwarden en Deventer wordt door zo'n 900 medewerkers gestaakt om aandacht te vragen voor de vastgelopen cao-onderhandelingen in de metaal en grafische sector.

Ardagh is een grote fabriek voor het produceren en bedrukken van verpakkingen voor babyvoeding. In Hoogeveen worden de verpakkingen bedrukt, in Deventer en Leeuwarden worden de metalen blikken geproduceerd. Uit beide sectoren leggen medewerkers hun werk opnieuw neer, nadat er de afgelopen weken al meerdere stakingen waren in deze sectoren.

Loonsverhoging

De cao-onderhandelingen in de metaalsector werden enkele maanden terug al afgebroken, omdat de bonden en werkgevers niet tot een overeenkomst konden komen. Begin mei liepen ook de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de grafische sector stuk. Meest heikele punt is het voorstel van werkgevers om loonsverhoging voortaan per bedrijf te regelen. Tot nu toe gebeurt dat landelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren