'Haaien' houden Rotterdamse Haven plastic afvalvrij

27.07.2016 | Branchenieuws | 1274 keer bekeken
'Haaien' houden Rotterdamse Haven plastic afvalvrij

De Rotterdamse Haven wordt het komende jaar bemand door 'haaien', die het water opschonen van plastic afval. De zogenoemde Waste Sharks van het bedrijf RanMarine werken op die manier mee aan een schonere oceaan. 

“Het klinkt misschien raar voor een zakenman, maar als ik ‘out of business’ raak, is mijn missie pas echt geslaagd”, aldus Richard Hardiman, CEO van RanMarine in een persbericht. Met zijn Waste Sharks wil hij een bijdrage leveren aan het opruimen van de plastic soep.

De Waste Sharks, die ongeveer net zo groot zijn als een personenauto, kunnen hun mond tot 35 centimeter onder het waterspiegel openen. Daarmee kan zo'n 500 kilo afval uit het water verzameld worden. 

De innovatie komt voort uit PortXL, het startup acceleration program voor port innovators in Rotterdam. Tijdens Shakedown, het finale-evenement van PortXL, tekende Hardiman een pilot contract met Havenbedrijf Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren