Hamburg boycot verpakkingen Nespresso

25.02.2016 | Branchenieuws | 1138 keer bekeken
Hamburg boycot verpakkingen Nespresso

Eerder bleek al dat de verpakkingen van Nespresso alles behalve duurzaam zijn, nu wordt er ook actie ondernemen. De gemeente Hamburg heeft het gebruik de koffiecupjes verboden.

In gemeentegebouwen mag geen Nespresso  worden gebruikt of soortgelijke koffie die komt uit cupjes waar 6 gram koffie wordt vergezeld van 3 gram verpakking.

En niet zomaar verpakking; het is een moeilijke mix van plastic, aluminium, koffiedrek en andere materialen, waar met scheiding niet zoveel mee valt te beginnen. Nespresso doet wel alsof de cupjes, door ze in te leveren, weer heel goed worden hergebruikt, maar dat valt tegen. Hoeveel cupjes Nespresso inzamelt wil het bedrijf niet zeggen. Wat de effectiviteit is van het recyclen evenmin.

De verantwoordelijke Hamburgse wethouder: “Het is een signaal, dat we stellen. Met ons geld komen die cupjes er niet meer in. Want ze zijn erg slecht.”

In west-europa gaat jaarlijks voor 6 miljard aan koffie in verpakkingen voor 1 kopje over de toonbank; dat is een derde van alle koffie. En terwijl het gewone koffiegebruik stijgt met minder dan 2 procent, loopt dat van cupjes op met 9 procent,.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren