HAS Hogeschool-studente wint Bunzl Food Award

26.04.2016 | Branchenieuws | 536 keer bekeken
HAS Hogeschool-studente wint Bunzl Food Award

De Bunzl Food Packaging Award is dit jaar gewonnen door Bente van Santvoort. De studente van de HAS Hogeschool Den Bosch mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar koekjesverpakking 'Taste of Happiness'.

De verpakking is niet alleen origineel en praktisch in gebruik, maar biedt de koekjes ook een betere bescherming dan de meeste verpakkingen, zo oordeelde de vakjury. Bunzl gaat nu testen of het concept op de markt gebracht kan worden. Bunzl Retail & Industry, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, gaf de tweedejaars studenten van HAS Hogeschool Den Bosch de opdracht een verrassende koekjesverpakking te ontwikkelen. 

Mariska Zweden van Bunzl: “Het koekschap in de supermarkt heeft al jaren dezelfde uitstraling. We zien weinig vernieuwing en onderscheid tussen de verschillende merken en prijsklassen. Daarnaast is er vaak sprake van breuk tijdens transport, waardoor de koekjes niet mooi kunnen worden gepresenteerd in het schap en minder goed worden verkocht.”

Aspecten
Santvoort, tweedejaars studente Food Design & Innovation aan Hogeschool HAS Den Bosch, is blij met het oordeel van de jury: “Het was een grote uitdaging om alle aspecten van de opdracht te verwerken in één concept. Ik heb verschillende eigenschappen van food- en non-foodverpakkingen, zoals uitstraling en bescherming, met elkaar gecombineerd in dit concept. Daarnaast heb ik de verpakking extra waarde meegegeven doordat deze ook te gebruiken is als presentatieplateau.”

De Bunzl Food Packaging Award wordt uitgereikt sinds 2007 en is een samenwerking tussen HAS Hogeschool Den Bosch en Bunzl. De vakjury bestond dit jaar uit Kees Pater en Leon van den Heuvel van Koekjesbakkerij Veldt, Ronald Zwaga van Zalpak & Straatman en Ewald Bouwmeister en Mariska Zweden van Bunzl Retail & Industry.

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren