Head & Shoulders maakt ‘s werelds eerste recyclebare shampoo fles

20.01.2017 | Branchenieuws | 1121 keer bekeken
Head & Shoulders maakt ‘s werelds eerste recyclebare shampoo fles

Head & Shoulders (H&S) is het eerste shampoomerk ter wereld die een recyclebare shampoo fles gaat produceren. De fles bestaat voor 25% uit gerecycled strand plastic. In samenwerking met recyclingexperts TerraCycle en SUEZ zal deze gelimiteerde shampoo fles komende zomer beschikbaar zijn voor klanten bij Carrefour in Frankrijk.   

Procter & Gamble, een multinational op het gebied van consumentenproducten, heeft tevens ook aangegeven dat in Europa eind volgend jaar meer dan een half miljard flessen tot 25% bestaat uit post-consumer recycled plastic. Dit komt neer op 90% van alle haarverzorging flessen die in Europa verkocht worden.

Lisa Jennings, Vice President, Head & Shoulders en Global Hair Care Sustainability Leader, Procter & Gamble zegt in een persbericht dat het bedrijf vindt dat het leidende shampoomerk qua verkoop moet leiden in duurzame innovaties. "Als we dat doen, stimuleert het de gehele industrie om hetzelfde te doen.”

Virginie Helias, Vice President Global Sustainability, P&G is van mening dat acties luider spreken dan woorden. “Het toegenomen gebruik van PCR plastic in onze haarverzorging merkenportfolio toont onze voortdurende inzet om een echte verandering te weeg te brengen. We trots zijn op wat we hebben gedaan en wat we doen. We weten ook dat er nog veel meer werk voor de boeg is.”

Volgens de Ellen MacArthur Foundation (EMF) gaat 95% van de waarde van plastic verpakkingsmateriaal, dat wordt geschat op een totaal van $80-120 miljard per jaar, verloren aan de economie. De foundation schat dat er in 2050, qua gewicht, meer plastic dan vis in de zee zal zijn. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • Nynke A
  30.01.2017 - 09:21 uur | Nynke A

  Ik ben het eens met Eric. Deze titel klopt niet. De meeste shampoo flessen worden altijd al van monomateriaal gemaakt, dat prima recyclebaar is. Deze fles is hieraan gelijk, behalve dat (een deel van) de grondstoffen afkomstig van kunststof recyclers zijn, in plaats van virgin kunststof producenten.

 • Eric Koops
  27.01.2017 - 09:06 uur | Eric Koops

  Vreemde titel voor dit artikel.
  Het lijkt mij dat shampoo flessen altijd recyclebaar zijn.
  Hier wordt bedoeld dat de fles gerecycled materiaal bevat.