Heinz past verpakking aan na klachten minerale oliën

27.06.2016 | Branchenieuws | 446 keer bekeken
Heinz past verpakking aan na klachten minerale oliën

Heinz past haar verpakkingen van Dora Pasta en Brinta aan na klachten van voedselwaakhond Foodwatch over de aanwezigheid van minerale oliën.

Ondanks dat het bedrijf eerder in een reactie liet weten de verpakking niet aan te zullen passen en wees op het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing van het gevaar van minerale oliën, gaat het nu toch voor de bijl. Met een beschermende coating in de verpakkingen hoopt het bedrijf de minerale oliën tegen te gaan die in de verpakkingen aanwezig zijn. 

Volgens eigen onderzoek van het bedrijf blijven de waarden die in het product worden gemeten wel beneden de wettelijke limieten. Onderzoek van Foodwatch wees echter iets anders uit, waardoor de voedselwaakhond opriep tot een Facebookactie waarbij consumenten vragen stelden over de aanwezigheid van de minerale oliën. 

Andere producten
Foodwatch geeft in een persverklaring aan blij te zijn met de coating, maar vindt het nog niet genoeg als Heinz de gezondheid van haar consumenten serieus neemt. "We zijn teleurgesteld dat Heinz deze maatregelen slechts neemt voor de twee producten en de beoordeling van haar andere producten - die mogelijk ook zijn vervuild - op de lange baan schuift."

De coating zal na de zomer aanwezig zijn in de verpakkingen. Wat de kosten van de aanpassing zijn, is niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren