Hoe staat het nou echt met de recycling in Nederland?

07.10.2016 | Branchenieuws | 880 keer bekeken
Hoe staat het nou echt met de recycling in Nederland?

Twee organisaties in dezelfde branche met tegenstrijdige geluiden: waar Recycling Netwerk beweert dat het slecht gaat met de recycling van plastics uit huishoudelijk afval, denkt afvalverwerker Nedvang daar heel anders over. Het zou zelfs goed gaan.

Recycling Netwerk is een coalitie van organisaties die zich inzetten voor een beter milieu door goede zorg voor afval en grondstoffen. Op landelijk niveau zijn onder andere de milieuorganisaties Greenpeace, Milieudefensie, Natuur en Milieu en Stichting De Noordzee aangesloten.Samen constateren deze organisaties dat zowel de financiële opbrengt als de winst voor het milieu zwaar tegenvalt. 

Volgens de coalitie zou het Plastic Heroes-systeem slecht functioneren. Er zou ingezet moeten worden op een aanpak van plastic verpakkingsafval die zorgt voor een maximale reductie van broeikasgasemissies en zoveel mogelijk plastic vervangende recycling.

Nedvang
Nedvang, dat gemeenten en bedrijven ondersteunt bij het proces van scheiding, inzameling, hergebruik, preventie en registratie van verpakkingsafval, denkt daar heel anders over. Volgens de organisatie klopt er weinig van de cijfers. Zij beroepen zich op de cijfers van het Afvalfonds Verpakkingen, die laten zien dat recycling van plastic afval groeit. Volgens Nedvang worden na recycling alle kunststofstromen opnieuw gebruikt. "Ze hebben dus, in tegenstelling tot wat Recycling Netwerk beweert, wel positieve waarde."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren