Honderd dagen afvalvrij leven

22.11.2016 | Branchenieuws | 410 keer bekeken
Honderd dagen afvalvrij leven

In Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge en Woensdrecht proberen honderd gezinnen om honderd dagen honderd procent afvalvrij te leven. Op 21 november startte het project 100-100-100 van Saver.

De inwoners proberen zoveel mogelijk afval te scheiden in de hoop dat er op die manier zo min weinig mogelijk tot geen restafval overblijft. Verder krijgen de bewoners elke week opdrachten die ervoor zorgt dat zij nog bewuster met het afval om gaan. "Dan moet je bijvoorbeeld alle verpakkingen die je op een dag openmaakt tellen en fotograferen", vertelt Adinda Stroop, een van de deelnemers tegen BN DeStem.

 De bewoners gaan niet geheel onvoorbereid de honderd dagen tegemoet. Op 23 november wordt in het gemeentehuis de eerste bijeenkomst gehouden. Daar zullen zij ook allemaal een contract ondertekenen en krijgen ze tips en trucs voor de komende honderd dagen. Ook op de site van het project 100-100-100 staan foto’s, video’s en tips die kunnen helpen om bewuster om te gaan met afval.

In de vier plaatsen wordt al statistisch gezien al vrij veel afval gescheiden. In Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Halderberge heeft een huishouden gemiddeld 6,8 kilo restafval. In heel Nederland is dat gemiddeld zo’n negen kilo per week. In 2020 wil de overheid 75 procent van het afval gescheiden wordt en dat er per inwoner honderd kilo restafval per jaar geproduceerd man worden in plaats van 250 kilo.  


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren