Houweling ontwikkelt kunststof fles volledig uit gerecycled afval

21.07.2016 | Branchenieuws | 570 keer bekeken
Houweling ontwikkelt kunststof fles volledig uit gerecycled afval

Een ontwikkeling waar ze al jaren aan werken: zo noemt Houweling de ontwikkeling van een kunststof fles op basis van 100 procent gerecycled afval. Samen met Quality Circular Polymers (QCP) is deze fles nu tot stand gebracht.

Het bedrijf, dat onder meer producten en diensten op het gebied van verpakkingen levert, werkte samen met QCP, dat hoogwaardige plastic grondstoffen maakt uit gesorteerde kunststoffen. De bedrijven garanderen niet alleen dat de kunststof fles voor 100 procent uit afval bestaat, maar ook dat deze dezelfde kwaliteit heeft als producten die bestaan uit 'nieuwe' kunststof.

Ook is er een vergelijkbare prijs voor het granulaat, dat verkrijgbaar is in HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) en PP (Polypropeen). “Daarmee is een product van honderd procent gerecycled materiaal beschikbaar voor de markt en heeft Houweling weer een stap gezet in de toekomst van verpakken”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren