'Infotainmentpark over afval in Tilburg'

29.12.2016 | Branchenieuws | 2010 keer bekeken
'Infotainmentpark over afval in Tilburg'

De Stichting WasteWorld, bestaande uit zeven zelfstandige ondernemers, heeft plannen voor een themapark dat afval onder de aandacht brengt. Het park moet naast informatief ook leuk en innovatief zijn.

De ideeën voor het themapark zijn onderdeel van het ambitiedocument ‘Een andere blik op afval’, dat door de Stichting WasteWorld is samengesteld. “Het themapark moet bereiken dat kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s zich op een avontuurlijke manier bewust worden van de vele mogelijkheden van afval”, aldus Ernst Jonkers, voorzitter van de werkgroep WasteWorld tegen het lokale inoisterwijk.nl.

Ook is het de bedoeling dat het themapark gaat dienen als ontmoetingsplek voor organisaties en bedrijven die duurzaamheid en circulaire economie hoog in het vaandel hebben staan. Jonkers tegen inoisterwijk.nl: “Afval is dé uitdaging van deze tijd en het begin van nieuwe ontwikkelingen, kansen, avonturen en verbeelding. Met dit document onder de arm gaan wij toekomstige partners benaderen en samen bekijken waar dit infotainmentpark kan bijdragen aan hun visie en doelstelling met betrekking tot duurzaam ondernemen en circulaire economie.”

Het voormalige MOB-complex in Tilburg zou volgens Stichting WasteWorld een goede vestigingsplek zijn voor het infotainmentpark. Het is nog niet bekend of het park er ook daadwerkelijk gaat komen. Komend jaar wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren