Inkt op verpakking gemaakt van restvoedsel

16.12.2016 | Branchenieuws | 628 keer bekeken
Inkt op verpakking gemaakt van restvoedsel

Het voedselmerk 'Barstensvol' komt met een soep die gemaakt wordt van restvoedsel. Ook de inkt op de verpakking zal gemaakt worden van restvoedsel. Het bedrijf wil op deze manier een signaal afgeven dat het de strijd aangaat tegen voedselverspilling. 

Elk jaar wordt er 1.3 miljard ton aan eten weggegooid. Bartsenvol vindt dat niet bij de nieuwe trend 'duurzaam en bewust consumeren' passen en wil daarom voedsel gaan hergebruiken. Het bedrijf gaat  groenten die worden weggegooid, maar nog in goede staat zijn gebruiken om soep te maken. De initiators van het bedrijf noemen het voorbeeld van een grote fastfoodketen die de kontjes van tomaten niet gebruikt. Zij maken van deze kontjes verse tomatensoep.

Ook inkt gemaakt van restvoedsel
Barstensvol is daarbij een samenwerking aangegaan met reclamebureau Fama Volat om niet alleen het voedsel te hergebruiken, maar ook om dit toe te passen op de verpakking. Het reclamebureau bedacht een eenmalige soepverpakking, waarvan de inkt afkomstig is van dezelfde restgroenten. Begin volgend jaar opent Barstensvol in de 'Verspillingsfabriek' hun nieuwe lijn. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren