Intelligente pilverpakking houdt medicijngebruik bij

19.11.2015 | Branchenieuws | 663 keer bekeken

NXP Semiconductors heeft een platform ontwikkeld dat medicijninname bij patiënten met onder meer chronische ziektes kan monitoren. Het platform bestaat uit medicijnverpakkingen met sensoren. Dat maakten zijn bekend op het AIPIA Congress in de Jaarbeurs. 

De NHS315x is een platform dat medicijninname bijhoudt. Het systeem van NXP Semiconductors bestaat uit een sensor die op plastic pilverpakkingen of op potjes het exacte tijdstip van medicijninname bijhoudt. Deze informatie wordt opgeslagen via een smartphone van de gebruiker.

Patiënten met bijvoorbeeld chronische ziektes kunnen de informatie over medicijninname vervolgens delen met artsen en zorgmedewerkers. Volgens NXP moet het platform patiënten ondersteunen bij regelmatige inname van verschillende medicijnen. Zo moet het platform en de 'slimme' verpakking met sensor bijvoorbeeld ouderen eraan herinneren om hun medicijnen tijdig in te nemen.

Veel patiënten die een langdurige medicijnbehandeling ondergaan hebben volgens NXP moeite met het bijhouden van medicijninname. Dit kan het herstel van hun gezondheid nadelig beïnvloeden, stelt de Nederlandse chipfabrikant.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren