Internationale top over voedselverspilling vandaag van start

16.06.2015 | Branchenieuws | 692 keer bekeken

Vandaag gaat de conferentie 'No more food to waste' van start in Den Haag, waar wetenschappers, overheden en bedrijven samen komen om te overleggen wat te doen tegen voedselverspilling. In totaal komen er meer dan 400 vertegenwoordigers uit alle landen naar Den Haag om de conferentie bij te wonen.

Onder hen zijn zeventien ministers en vertegenwoordigers van bedrijven als DSM, Nestlé en Ahold. Vanaf vandaag bespreken ze mogelijkheden om minder eten te verspillen en verloren te laten gaan. Volgens het ministerie van Economische Zaken wordt een derde van het eten dat wordt geproduceerd, nooit opgegeten. Bijvoorbeeld omdat het mis gaat bij transport en opslag. Maar ook omdat supermarkten, restaurants en consumenten voedsel weggooien.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zit de conferentie voor. Zij wil dat op de conferentie stappen worden gezet naar praktische oplossingen en samenwerkingsverbanden. "Dat een derde van ons voedsel niet op ons bord terechtkomt, is extra wrang als we bedenken dat iedere nacht nog miljoenen mensen met honger gaan slapen.''

De drie dagen durende conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse regering, in samenwerking met onder meer wereldvoedselorganisatie FAO en VN-organisatie voor milieu en ontwikkeling UNEP.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren