Inzameling drankenkarton in bijna alle gemeenten een feit

06.10.2016 | Branchenieuws | 326 keer bekeken
Inzameling drankenkarton in bijna alle gemeenten een feit

De inzameling van drankenkartons is in bijna alle Nederlandse gemeenten een feit. Naast dat het aantal gemeenten dat meedoet boven verwachting is, is ook de hoeveelheid drankenkartons dat ingezameld wordt vaak boven de zelf gestelde verwachting. Dit blijkt uit een enquete die stichting HEDRA hield onder Nederlandse gemeenten.

Sinds het beschikbaar komen van een inzamelvergoeding in 2015, zijn 343 van de 390 Nederlandse gemeenten overgegaan tot het gescheiden inzamelen van drankenkartons ten behoeve van recycling. In de enquête geeft 25 procent van de respondenten aan dat de inzamelrespons boven verwachting is en voor 48 procent is de hoeveelheid zoals verwacht. 

De meerderheid van de gemeenten verwacht dat de hoeveelheid ingezameld materiaal zal toenemen. Van de respondenten rekent 47 procent nog op een flinke toename en 40 procent verwacht nog een kleine stijging. De meeste gemeenten zijn van plan om initiatieven te nemen om de inzamelrespons te vergroten. Die voornemens variëren van betere voorlichting tot vaker ophalen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren