Is dit de eerste PET-fles die volledig uit HDPE bestaat?

29.08.2016 | Branchenieuws | 499 keer bekeken
Is dit de eerste PET-fles die volledig uit HDPE bestaat?

Werner & Mertz Professional claimt de eerste duurzame petfles te lanceren die voor 100 procent vervaardigd is uit gerecycled HDPE (High-density polyethylene).

Het Belgische bedrijf is specialist in duurzame hygiëneoplossingen in het professionele schoonmaaksegment. De producten van het assortiment voor de professionele schoonmaaksector worden vanaf september dit jaar gepresenteerd in de duurzame petfles.

Door het gebruik van secundaire grondstofbronnen uit de inzameling van gemengd plastic, meent het bedrijf uit Waterloo erin te zijn geslaagd om de technische cyclus te sluiten. “Daardoor komen de ingezamelde gemengde plastics niet langer terecht in thermische verwerkingsprocedés en kunnen de schadelijke CO2-gassen die ontstaan tijdens de verbranding vermeden worden,” aldus het bedrijf in een persbericht.

Of het bedrijf helemaal de eerste is, is lastig te zeggen. Ook in Nederland wordt hard gewerkt aan PET-flessen van HDPE. Zo ontwikkelde het bedrijf Houweling eerder flessen die bestaan uit volledig gerecycled materiaal, waarbij ook een HDPE variant beschikbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren