KIDV stelt nieuwe kwaliteitseisen aan kunststof verpakkingsafval

08.06.2016 | Branchenieuws | 682 keer bekeken
KIDV stelt nieuwe kwaliteitseisen aan kunststof verpakkingsafval

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft twee specificaties gepubliceerd met kwaliteitseisen voor kunststof verpakkingsafval. Hiermee kunnen gemeenten en sorteerders ook deze drie stromen verpakkingsafval van huishoudens sorteren.

Het gaat om specificaties voor PET-bakjes en een voor Mixed Polyolefin (MPO). Ook is bekend gemaakt dat voor Polystyreen (PS) een bestaande DKR-specificatie kan worden gebruikt. 

Met de nieuwe specificaties krijgen gemeenten en sorteerders ruimte om verder te innoveren bij het sorteren van kunststof verpakkingsafval en gaat het aandeel monostromen omhoog. Met de specificaties hoopt het KIDV bij te dragen aan betere recycling, wat goed is voor het milieu en de portemonnee van bedrijven. Door de specificaties is het makkelijker voor hen om kunststofketens te sluiten. 

Tot nu toe worden vijf stromen gesorteerd uit verpakkingsafval van kunststof dat wordt ingezameld bij huishoudens: PET, PE, PP, folies en gemengde kunststoffen. Dat gebeurt aan de hand van vijf zogenoemde DKR-specificaties die eisen stellen aan de kwaliteit van het materiaal. Het KIDV heeft onderzocht welke kunststofstromen die bij huishoudens worden ingezameld extra kunnen worden gesorteerd. Hieruit kwamen PET-bakjes, MPO en PS als de meest kansrijke stromen naar voren. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren