KIDV vraagt input voor beter recyclen van plastic verpakkingen

02.11.2016 | Branchenieuws | 647 keer bekeken
KIDV vraagt input voor beter recyclen van plastic verpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) wil mensen in de verpakkingsbranche helpen bij het maken van duurzame verpakkingskeuzes. Hiervoor heeft het instituut een groeidocument opgesteld met tips, dat deze maand open staat voor consultatie.

Het groeidocument is bedoeld voor ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en inkopers in de verpakkingsbranche. De tips zijn gebaseerd op kennis uit de hele verpakkingsketen: van verpakkingsontwerp, tot sortering en recycling. Met het document wil het KIDV de kennis die door de hele keten heen beschikbaar is ontsluiten, zodat meer partijen kunnen bijdragen aan een circulaire economie voor verpakkingen.

Vijf types plastic verpakkingen
Het eerste deel van het groeidocument gaat over vijf types plastic verpakkingen. Projectleider Karen van de Stadt licht toe: “In deze consultatieversie staan vijf veel voorkomende kunststof verpakkingen: geblazen PET-flessen, PET-bakjes, HDPE-flessen, PP-kommetjes, bekertjes of kuipjes, en (sta)zakken. We vragen in het bijzonder aan sorteerders en recyclers om hun input te geven. Maar we zijn ook benieuwd naar de mening van verpakkingsontwerpers en -ontwikkelaars over het nut en de presentatie van de informatie in dit document. Is het op deze manier bruikbaar en kunnen ze er mee uit de voeten? Of krijgen ze de informatie liever op een andere manier aangeboden?”

In december evalueert het KIDV de opmerkingen over het eerste deel van het groeidocument en in januari 2017 wordt een nieuwe versie van het document gepubliceerd. Daarna wordt het document met andere verpakkingstypes uitgebreid.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren