Koffiebranderij Peeze gaat over op biobased verpakkingen

18.01.2017 | Branchenieuws | 553 keer bekeken
Koffiebranderij Peeze gaat over op biobased verpakkingen

Koffiebranderij Peeze, bekend van de biologische en Fairtrade-koffie, heeft op de site bekend gemaakt dat het voortaan gebruik gaat maken van biobased folie om koffie te verpakken.

Het bedrijf uit Arnhem gaat duurzame verpakking gebruiken dat voor meer dan 85 procent gemaakt is van cellulose en suikerrietresidu. De verpakking is tevens lekdicht zodat er geen zuurstof in de verpakking terecht kan komen. Ook zal de nieuwe verpakking rechtop staan om op die manier lekkage te voorkomen. Lekkage kan plaatsvinden als de verpakking teveel kreukels heeft. 

Het bedrijf heeft alleen bekend gemaakt dat het tot nu toe zal gaan om de verpakking van Mex-Eco-koffies, die verkrijgbaar is in 250 gram. Op den duur worden ook de kiloverpakkingen aangepast. 

Net als andere bedrijven ziet Peeze de noodzaak om meer biobased materialen in de verpakking te verwerken. “Door zoveel mogelijk grondstoffen in een kringloop te brengen, zorgen we voor veel minder afval en CO2-uitstoot”, schrijft het koffiemerk in een blog.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren