Kunsthal Rotterdam toont welvaart Sovjet Unie aan de hand van verpakkingen

30.09.2015 | Branchenieuws | 967 keer bekeken

Verpakkingen zijn veel meer dan enkel een beschermlaag of communicatiemiddel voor marketing. Aan de hand van de verandering van verpakkingen toont de Kunsthal in Rotterdam de welvaart in de Sovjet-Unie aan. In de tentoonstelling Rode Welvaart, Sovjet Design 1950-1980 is onder andere de evolutie van Tetra Pak te zien in deze jaren (zie foto hierboven).

In 1959 kocht de Sovjet-Unie de productietechnologie van deze bijzondere vorm van melkverpakkingen van de Zweedse verpakkingsproducent. Het werd een razend populair design, in tegenstelling van Europa, waar het design niet van de grond kwam. Europese consumenten gebruikten namelijk al veel eerder plastic tasjes en die scheurden door de scherpe randen van deze verpakking.

Ook werden de verpakkingen van snoep,chocolade en bier met de jaren steeds uitbundiger. In de jaren 60 herleefde de belangstelling voor Russische culturele tradities: verpakkingen werden versierd met traditionele Russische gedichten en elementen uit architectuur in hout en steen. Die werden aangepast aan moderne grafische stijlen en technieken.

De tentoonstelling is tot 14 februari 2016 te zien in de Kunsthal in Rotterdam. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren