'Lego bespaart 700.000 ton verpakkingsmateriaal door kleinere verpakking'

25.05.2016 | Beursnieuws | 652 keer bekeken
'Lego bespaart 700.000 ton verpakkingsmateriaal door kleinere verpakking'

Bij Lego staat duurzaamheid hoog op de agenda. Dat zei Tim Brooks, vice president of environmental responsability van Lego, maandag tijdens Sustainable Brands Barcelona. De Nederlandse website Duurzaambedrijfsleven was aanwezig bij dit evenement. 

Lego, dat in 1932 is opgericht, produceert zo’n 1 miljoen minifiguren per dag, weet Brooks: “Daar is veel materiaal voor nodig. Daarom werken we met behulp van CSR-projecten aan het terugdringen van onze impact op de wereld. We richten ons onder meer op de verhoging van efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen," aldus de spreker van het Spaanse evenement tegen DuurzaamBedrijfsleven.

Om te weten waar het bedrijf de focus moet leggen bij het verduurzamen van zijn business, bekeek Lego waar de ecologische impact wordt veroorzaakt. 10 procent bleek te ontstaan uit de ecologische voetafdruk in eigen fabrieken, 75 procent is afkomstig uit de supply chain en de overige 15 procent komt uit downstream van consumenten hun product en verpakkingsafval.

Verpakkingsmateriaal
Om de activiteiten in al deze schakels van de supply chain te verduurzamen, heeft Lego zich ambitieuze doelen gesteld. Op het gebied van ontwerp en materialen heeft Lego in 2016 al zijn doelstelling van 100 procent FSC-gecertificeerd verpakkings- en printmateriaal behaald. Daarnaast bestaat het verpakkingsmateriaal voor 75 procent uit gerecycled materiaal. Lego wil deze hoeveelheid verder verhogen om in 2020 mede hierdoor zero waste in productie te kunnen bereiken. 

Een ander project dat heeft bijgedragen, is het Green Box Project van Lego. Doel was het verpakken van Lego-producten in kleinere verpakkingen, om het gebruik van materialen terug te dringen. Sinds 2014, toen het initiatief van start ging, wist Lego hierdoor al 7.000 ton minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. “Mede door deze aanpak, in combinatie met het uitbannen van gelamineerd plastic, hebben we onze ecologische voetafdruk met 20 procent verminderd”, claimt Brooks.

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren