M-2iA - de onmisbare schakel in de voeding

04.07.2013 | Branchenieuws | 702 keer bekeken
M-2iA/3S, de onmisbare schakel in de voeding 
Snel en juist positioneren met optimaal ruimtegebruik
 
De FANUC M-2iA delta-type robot is de optimale schakel om in de voeding van manueel naar automatisch verpakken over te schakelen. Het is dan ook een flexibele manipulator die weinig plaats inneemt, die snel en nauwkeurig handelt. En daarenboven goed reinigbaar is.
 
De optimale versie
FANUC biedt in het gamma ‘delta-robots’ de compacte M-1iA robot, gericht op ‘High Speed’-werk (o.a. de elektronica). Maximale polsbelasting is 1 kg. Er is voor de zware toepassingen de 3-, 4- en 6-assige M-3iA (tot 12 kg polsbelasting, werkbereik: cirkel met diameter 1.350 mm, werkhoogte 500 mm). Deze is optimaal voor het snel beladen van voedingsproducten in bijv. blisters. De nieuwe FANUC M-2iA dicht de gap tussen beiden.
 
Hoge wendbaarheid
De M-2iA delta-robot heeft een polsgewicht tot 3 kg. Het zijn flexibele, snelle manipulatoren met hoge wendbaarheid. En ze beschikken over een ‘high inertia mode’ die grotere of complexere grijpers toelaat voor multi pick toepassingen met als resultaat kortere cyclustijden, dus hoge troughputs te realiseren.
 
Groot en nog groter werkbereik
De M-2iA nemen door hun constructie (drie armen in delta-opstelling) weinig plaats in voor een groot werkvlak. Ze geven ook een hoge herhaalbaarheid (typisch +/- 0,1 mm).
 
Er is de M-2A/3S met als werkbereik een cirkel met een diameter van 800 mm en een werkhoogte tot 300 mm. De langere versie, de 3SL, heeft zelfs een bereik van 1.130 mm diameter en een werkhoogte tot 400 mm.
 
Ideaal voor de voeding
De M-2iA voldoet daarenboven aan IP69K beschermingsklasse. Naast de easy-to-clean witte epoxy coating en de food validated opbouw wordt ze gesmeerd met food grade olie. Ze zijn dus optimaal inzetbaar in de primaire voedingsproductie, geschikt voor direct contact met de voedingswaren.
 
Onderhoudsarm
De holle pols van de M-2iA laat toe om persluchtslangen tot aan de grijper te brengen zonder dat ze rondslingeren. Hiermee krijgt men handlingtoepassingen die betrouwbaar zijn en minder onderhoud vergen.
 
Krachtige sturing
Al deze types werken met de FANUC R-30iB, een compact, maar zeer intelligente controller, uitgerust met geïntegreerde intelligente functies zoals iRVision (visiesystemen om de handling te sturen), robot link, collision guard (high sensitive collision detection)... En het overzichtelijk en gebruiksvriendelijk programmeren gebeurt met de iPendant Touch.
 
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren