M&M's in Zweden anders bedrukt door patentenstrijd

13.06.2016 | Branchenieuws | 565 keer bekeken
M&M's in Zweden anders bedrukt door patentenstrijd

Fabrikant Mars mag haar M&M's in Zweden niet meer bedrukken met de kleine letter M erop. Dat heeft het Zweedse Hof van Beroep afgelopen week bepaald. 

In Zweden verkoopt The Kraft Heinz Company onder de merknaam Marabou eenzelfde soort chocolaatje met de kleine letter M erop gedrukt. Het Amerikaanse concern heeft daarvoor het patent in Zweden. Mars probeerde dat met haar M&M's nog te omzeilen door een hoofdletter te gebruiken, maar op de verpakking zelf was de kleine letter M te zien.

Het Zweedse Hof van Beroep heeft nu bepaald dat dat niet meer mag. Tot ergernis van Mars: volgens het bedrijf bestaat er bij de consumenten geen enkele verwarring tussen de twee producten. Mars heeft nog tot 30 juni om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Y. Kroon
    13.06.2016 - 15:55 uur | Y. Kroon

    Leuk artikel. Kleine opmerking: Een merk is natuurlijk geen patent. Patenten (=octrooien) is een manier om nieuw ontwikkelde techniek te beschermen. Het merkrecht is een andere beschermingsvorm binnen de verschillende Intellectueel Eigendomsrechten. Daarmee bescherm je een naam en/of logo waarmee je je in het schap wilt onderscheiden van de concurrentie.