Macropak 2012 trekt beslissers

14.05.2013 | Branchenieuws | 779 keer bekeken

Twee van de drie bezoekers van Macropak 2012 neemt investeringsbeslissingen. De helft van hen is met concrete investeringsplannen naar de beurs gekomen. Op Macropak hebben bezoekers ruim 50 duizend standgesprekken gevoerd. NVC Nederlands Verpakkingscentrum spreekt van ‘een positieve flow’. Macropak kende een breder exposantenveld dan twee jaar geleden. De marktrepresentativiteit werd ruim erkend. 82 Procent van de bezoekers noemt het beursaanbod volledig. Een aantal grote exposanten heeft inmiddels ingetekend als deelnemer voor de 2014-editie. 

Project manager Marc Klumper van VNU Exhibitions Europe kijkt tevreden terug. “Niemand sluit zijn ogen voor het economische klimaat. Dit mocht de stemming allerminst drukken. Dit vertaalde zich in méér exposanten dan in 2010. De nieuwe sectoren Biomaterialen en Ontwerp & Design worden als een waardevolle toevoeging aan de beurs beschouwd. We zien dat Macropak zich steeds meer ontpopt als een beurs voor investeerders. 66 Procent beslist over investeringen, nog eens 18 procent adviseert daarbij. “ 
 
"Uiteindelijk worden we afgerekend op het aantal leads dat uit beursdeelname voortvloeit”, aldus Klumper. “Uit exit-onderzoek blijkt dat er ruim 50 duizend standgesprekken zijn gevoerd. Dit is een grote opsteker voor exposanten. Met name exposanten met innovaties en deelnemers met live- presentaties zijn de grote winnaars. Meer dan ooit is het belangrijk je als bedrijf in de kijker te spelen.” 
 
Macropak 2012 trok 13.736 bezoekers, die vooral geïnteresseerd waren in (1) verpakkingsmachines en - lijnen (64%), (2) verpakkingen ontwerp & design, verpakking accessoires en –materialen (60%) en (3) RFID, etiketteren, bedrukken en coderen & identificeren (36%). Bezoekers geven aan gemiddeld 13,5 stands te hebben bezocht. Met 71 procent is op de hoogte blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen de belangrijkste reden om Macropak te bezoeken. Bijna negen van de tien bezoekers zeggen van plan te zijn ook in 2014 Macropak te bezoeken.
 
NVC Nederlands Verpakkingscentrum en VNU Exhibitions Europe hebben op de eerste beursdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend, beide partijen gaan tot 2018 de samenwerking intensiveren. Jaarlijks zal er een brancheonderzoek worden gehouden, congressen en seminars zullen op Macropak steeds belangrijker worden en in de niet-Macropak jaren organiseert VNU Exhibitions in samenwerking met NVC Nederlands Verpakkingscentrum het Foodpacking Event. De eerste editie wordt op woensdag 9 en donderdag 10 oktober 2013 gehouden in High Five in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. 
 
Macropak 2014 wordt van 30 september tot en 3 oktober 2014 gehouden in Jaarbeurs Utrecht. 
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren