Mars werkt aan verbetering verpakking na niet behalen duurzaamheidsdoelen

28.07.2016 | Branchenieuws | 730 keer bekeken
Mars werkt aan verbetering verpakking na niet behalen duurzaamheidsdoelen

Mars werkt aan verpakkingsinnovaties, inclusief een 'fresh pack' zonder aluminium lagen. Het doel om verpakkingen te produceren die volledig recyclebaar zijn in 2015 is niet behaald. 

In totaal lukte het Mars om 89 procent van de verpakkingen recyclebaar te maken - een mooi getal, maar te weinig voor het eigen gestelde doel. Wel zette het chocolademerk een paar stappen in de goede richting, onder andere door de flexibele verpakkingen voor Snickers te maken van afval uit aardappelproductie. In Frankrijk, Duitsland en Nederland werd een succesvolle pilot van 5 maanden uitgevoerd.

Rachel Goldstein, de duurzaamheidsmanager van het merk, benadrukt dat er eerst gefocust werd op een vermindering van het verpakkingsmateriaal, maar dat dat niet automatisch bijdraagt aan het plan om verpakkingen recyclebaar te maken. "De verpakkingen die we nu produceren hebben aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal, maar zijn nog niet recyclebaar," aldus Goldstein. "Dit is een ontwikkeling waar we momenteel aan werken.

Gewicht
Ook het merk Uncle Ben's, waar rijst in aluminiumzakken wordt verpakt, moet aan een vermindering van materiaal geloven. Het verpakkingsgewicht werd verminderd met 5,2 procent. Doel was om dit te verminderen met 10 procent: wederom een doel dat niet behaald is. 

Het doel van het aantal te recyclen Mars verpakkingen is daarentegen wel gehaald, aldus Golstein. "Het aantal gerecyclede verpakkingen is bijna verdubbeld: van 21,3 procent tot 38,5 procent."

Met behulp van een Life Cycle Assessment hoopt Mars inzicht te krijgen welke verpakking het meest geschikt is voor het product en tevens het best te recyclen is.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren