McDonald's start proef recyclen bekers

25.01.2016 | Branchenieuws | 723 keer bekeken
McDonald's start proef recyclen bekers

Samen met papierfabriek James Cropper start McDonald’s met een proef om gebruikte bekers te recyclen.

Papieren bekers worden bij de fastfoodketen verzameld en naar het procesbedrijf Simply Cups gebracht. Daar worden de vezels uit het papier gehaald, die het bedrijf James Cropper gebruikt om nieuwe papierproducten te maken. De papieren bekers vormen ongeveer 30 procent van het verpakkingsafval bij McDonald’s.

“Dit is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat de kwaliteitsvezels in de bekers een nieuw leven krijgen”, zegt Helen McFarlane, Sustainability Consultant bij McDonalds UK. Een proef van het initiatief is gestart bij 150 filialen van de in totaal 1250 McDonald's-filialen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: McDonald's ontwerpt verpakkingen voor op de fiets

De samenwerking met McDonald’s is volgens Richard Burnett, Market Development Manager bij James Cropper, het begin om gebruikte bekers te recyclen. “Deze proef met McDonald’s demonstreert hoe organisaties kunnen samenwerken om een wederzijds voordelige, effectieve en duurzame productieketen te creëren."

Sinds oktober maakt McDonald’s in Europa gebruik van verpakkingen uit gecertificeerde houtvezels. Jaarlijks gebruikt McDonald’s zo’n 170.000 ton houtvezel in verpakkingen. Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend haar verpakkingen wereldwijd te vernieuwen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren