Meer dan helft Amerikaanse bevolking wil duurzamere verpakkingen

02.02.2015 | Branchenieuws | 890 keer bekeken

Uit onderzoek van de Indonesische papierproducent Asia Pulp and Paper (APP) blijkt dat 56 procent van de Amerikanen graag meer opties wil voor duurzame verpakkingen en papier. Opvallend is dat het aantal Amerikanen dat daar daadwerkelijk meer voor wil betalen ook hoog ligt: 42 procent.

In totaal werden meer dan 1000 Amerikanen van 18 jaar of ouder geïnterviewd. Vooral de zogenoemde Millennials, die tussen 1980 en 2000 geboren werden, hechten veel waarde aan duurzame verpakkingen: 63 procent heeft hier een sterke voorkeur voor. Van generatie X, die tussen 1960 en 1980 geboren werd, gaf 51 procent aan dit liever te kopen dan reguliere verpakkingen. Bij de Babyboomers, de generatie van net na de Tweede Wereldoorlog was dit 55 procent.


Millennials duurzaamst
Ook op andere gebieden blijken de Millennials de meeste behoefte te hebben aan duurzaamheid. 83 procent van hen zeggen dat duurzaamheid van verpakkingen een belangrijke factor is bij het koopproces, tegenover 68 en 62 procent van de ondervraagden van Generatie X en de Babyboomers. 47 procent van de Millennials kijkt hier ook naar bij het kopen van printpapier, zakdoekjes, tijdschriften en boeken.

Manager Duurzaamheid Ian Lifshitz van een van de grootste papierproducenten van de wereld noemt de cijfers een verschuiving van de markt. "Bedrijven zouden dit moeten zien als een boodschap van hun klanten en daar naar luisteren. Niet alleen de verpakkingen, maar het gehele leveringsproces moet duurzamer."

Wat denkt u, gaan deze cijfers ook op voor Nederlanders?

Foto: Flickr

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren