Meer klanten werven door bedrijfsvideo’s

28.10.2014 | Branchenieuws | 1005 keer bekeken

Steeds meer bedrijven adverteren door middel van een bedrijfsvideo. Toch is het voor veel bedrijven ook nog onbekend terrein. Lees hier waar u rekening mee moet houden bij het maken van een bedrijfsvideo.

Voor welke bedrijven?

Bedrijfsvideo’s kunnen in principe ingezet worden bij allerlei verschillende verpakkingsbedrijven. Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken wat u wilt bereiken met uw bedrijfsvideo. Wilt u een nieuwe verpakking of machine tonen, wilt u uw naamsbekendheid vergroten of wil u simpelweg uw bedrijf introduceren op social media of de website?

Als u het doel van de video bepaald heeft, kunt u gaan kijken naar de opzet van de video’s.

Opzet van de bedrijfsvideo

Bedenk wat u precies in de video wil gaan doen. Maak een globale opzet van volgorde. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Scène

Beeld

Openingsshot

Bedrijfslogo

Scène 1

Welkomstwoord directeur

Scène 2

Rondleiding door de fabriek + uitleg

Scène 3

Zoom in op verpakkingsmachine 1+ uitleg specificaties

Scène 4

Etc. etc.

Deze opzet hoeft niet helemaal in detail uitgewerkt te zijn. Zorg er ook voor dat de volgorde nog niet rotsvast ligt. Soms blijkt achteraf tijdens het monteren van de video dat een andere volgorde toch beter werkt. Kortom, wees gestructureerd, maar hou ook flexibiliteit om dingen aan te passen waar nodig.

Extern of intern?

Als u besluit een bedrijfsvideo te maken, is één van de eerste overwegingen die u mee moet nemen of u de video uitbesteed, of zelf aan de slag gaat met een filmcamera.

Als u een goede, professionele video wil is het beter om de video uit te besteden aan een professionele filmmaker of videoproductiebedrijf. Zo weet u zeker dat u een kwalitatief, hoogwaardig filmpje krijgt. Bovendien weten goede filmmakers hoe ze uw product het beste in beeld kunnen brengen. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om een bepaalde hoek te gebruiken, een extra lamp of om het geluid van de zoemende machine ‘zachter te zetten’. Dat zijn zaken waar u misschien niet aan denkt, maar voor een cameraman is dat gesneden koek.

Budget

Als u besluit om de video extern te laten maken is het belangrijk om vooraf het budget te bepalen. Ook hier geldt: bedenk hoe de video aansluit op uw doel en hoe veel geld u daar voor over hebt. Ook in de wereld van bedrijfsvideo’s geldt: what you pay is what you get. Meer budget betekent vaak een betere en mooiere video.

Tijdsplanning

Plan ruim de tijd in om de video te maken en zorg dat iedereen op de hoogte is van de draaidag, of draaidagen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat de geïnterviewde op de draaidag komt opdagen in een ‘casual Friday’ outfit.

Hieronder een voorbeeld van een bedrijfsvideo gemaakt door Verpakkingsprofs op de Macropak 2014:

 

Overtuigd? Verpakkingsprofs kan u helpen met uw (eerste) bedrijfsvideo. Neem contact op met Fer Windau via telefoonnummer 030 295 2039 of fer.windau@jaarbeurs.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren