Meer online supermarktaankopen door verhoogde terreurdreiging België

01.12.2015 | Branchenieuws | 546 keer bekeken

Bij de Belgische supermarktketens Carrefour en Delhaize lagen de online bestellingen deze week circa 50% hoger dan gebruikelijk. Daarbij gaat het gaat zowel om bestellingen die worden thuisbezorgd als om bestellingen die worden afgehaald. 

De stijging is waarschijnlijk een gevolg van de verhoogde terreurdreiging in België. Met name in en rond Brussel was de toename in online bestellingen erg duidelijk zichtbaar. Op last van de autoriteiten moesten de ketens een aantal vestigingen tijdelijk sluiten. De overige filialen zijn extra beveiligd. 

De fysieke omzet heeft er volgens Carrefour en Delhaize niet onder geleden. Het gemiddelde bedrag dat een klant bij een bezoek besteed lag behoorlijk hoger. Mogelijk dat veel klanten hun aankopen voor de hele week in één keer hebben gedaan in plaats van verschillende kleren per week naar de winkel te komen”, aldus een woordvoerder van Carrefour.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren