Metaal met 93 procent meest gerecyclede verpakkingssoort

21.04.2015 | Branchenieuws | 1427 keer bekeken

Metaal is de meest gerecyclede verpakkingssoort in Nederland. Met een percentage van 93 procent staat dit boven alle andere verpakkingssoorten. Dat blijkt uit de cijfers die staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De gestelde inzamel- en recyclingnorm voor metalen verpakkingen van 85% is daarmee ruim gehaald.

Kleine metaaldeeltjes uit bodemas
Door de inzet van nieuwe afvalverwerkingsinstallaties worden nu ook kleine metaaldeeltjes uit de bodemas gehaald. Dit verhoogt het recyclingpercentage. De manier waarop metalen verpakkingen, zoals blikjes, worden ingezameld verschilt per gemeente. Blik hoef je in principe niet te scheiden van het restafval, maar kun je gewoon in de afvalbak gooien. Alle aluminium en stalen blikverpakkingen worden uit het afval gehaald en kunnen gerecycled worden.

Oneindige kringloop van metaal
Zodra metaal in de kringloop komt, blijft het altijd beschikbaar voor toekomstige generaties. Het afval dient weer als grondstof voor een nieuw product. In Nederland wordt 93% van alle metalen verpakkingen hergebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren