Minder plastic afval door eetbare lepels

07.04.2016 | Branchenieuws | 790 keer bekeken
Minder plastic afval door eetbare lepels

De Indiase start-up Bakeys is bezig met het ontwikkelen van lepels die eetbaar zijn waardoor recycling  of schoonmaken niet meer nodig is. De lepels zijn namelijk gemaakt van gierst, rijst en tarwe. De start-up wil voornamelijk de hoeveelheid afval reduceren.

In een introductievideo van de start-up legt Bakeys-oprichter Narayana Peesapaty uit dat er in India jaarlijks veel afval wordt geproduceerd. In totaal 120 miljard stukken plastic op jaarbasis.

Minder plastic
Om het plastic te vervangen, heeft Bakeys de lepels ontwikkeld die in verschillende smaken kunnen worden besteld. De lepels zijn volgens de bedenker lekker van smaak, gezond en lossen niet op in hete vloeistof. Hierdoor kunnen ze ook worden gebruikt voor het eten van soep of het roeren van suiker in de thee. De lepels zijn ongeveer drie jaar houdbaar en natuurlijk afbreekbaar.

Crowdfunding
De start-up heeft nog extra geld nodig en is daarom een campagne begonnen met crowdfunding. Het streefbedrag van $ 20.000 is inmiddels al ruim gehaald. De teller staat na twintig dagen al op meer dan een ton. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren