Minder voedselverspilling door dispensers

14.10.2016 | Branchenieuws | 523 keer bekeken
Minder voedselverspilling door dispensers

Het Zweedse bedrijf HL Display heeft een een bulk dispenser ontwikkeld waar consumenten voorgesneden groenten kunnen kopen waarbij ze zelf de hoeveelheid bepalen zodat verspilling van voedsel wordt voorkomen.

De dispenser waaraan HL Display werkt, kan worden gebruikt voor paprika, wortel en losse stukken groenten zoals sperziebonen en peulen. In de winkel kunnen klanten zelf bepalen hoeveel ze nodig hebben, de groente verpakken en afrekenen.

Minder voedselverspilling
De ontwikkelaar is van mening dat er te veel voedsel verloren gaat. Het gebruiken van de dispenser heeft als voordeel dat groente minder hoeft worden verpakt, wat weer een positief effect heeft op het transport van de goederen. Het bewustzijn van consumenten over het milieu krijgt steeds serieuzere vorm, laat het bedrijf weten. Zij spelen met de dispensers in op deze groeiende zorg. Met de bulkdispenser kan de consument zelf bijdragen aan het vermindering van voedselverspilling. Onder meer doordat er minder grondstoffen noodzakelijk zijn op het gebied van transportverpakkingen.

Het nieuwe product werd afgelopen zomer gepresenteerd en inmiddels wordt de machine al gebruikt in Nieuw Zeeland. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren