Moonen Packaging geeft inzicht in duurzaamheid toeleveranciers

10.11.2015 | Branchenieuws | 1020 keer bekeken

Verpakkingsspecialist Moonen Packaging gaat inkopers inzicht verschaffen over de milieuprestaties van toeleveranciers. Met behulp van de app EcoChain wordt een analyse gemaakt.

Door deze analyse wil Moonen Packaging zijn inkopers objectief laten kiezen voor de meest duurzame toeleveranciers. Inmiddels heeft de eerste toeleverancier zijn milieuprestaties via de applicatie inzichtelijk gemaakt. Het is de bedoeling dat binnen een paar maanden meer toeleveranciers volgen. 

Het bedrijf, dat vooral actief is op de Europese markt op het gebied van retail- en foodservices, laat door EcoChain analyses maken van de milieuprestaties van het volledige productportfolio. EcoChain maakte van alle producten van Moonen Packaging een volledige levenscyclusanalyse (LCA).

Groene verpakking
Op basis van de analyse besloot Moonen Packaging om zijn bedrijfsvoering, met name in de toeleveringsketen, verder te verduurzamen. Volgens CEO Gé Moonen heeft het bedrijf duurzaamheid al meer dan vijftien jaar als speerpunt. “In Europa zijn we koploper in ‘groene’ verpakkingen, gemaakt op basis van hernieuwbare grondstoffen”, zegt hij in een persbericht. “Als ketenregisseur werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers en overige partners om kennis te delen en uit te wisselen."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren