Natuurlijke coating verdubbelt levensduur producten

19.01.2017 | Branchenieuws | 1142 keer bekeken
Natuurlijke coating verdubbelt levensduur producten

Een Amerikaans bedrijf claimt een plantaardig materiaal te hebben ontwikkeld dat de tekenen van veroudering in fruit tegengaat. Het bedrijf Apeel Sciences maakt gebruik van overtollige bladertooi, schil van fruit en stengels om een onzichtbare en eetbare coating te creëren.  

Volgens een rapport van Business Insider Australië, kan de coating de houdbaarheid van verse groenten en fruit tot vijf keer vergoten. 

James Rogers, oprichter van Apeel Sciences: “Apeel gebruikt de plantendelen en producten die gewoonlijk worden achtergelaten op de boerderij, zoals bladeren en stengels. Het bedrijf maakt er een natuurlijke, onzichtbare, eetbare, smaakloze coating van die kan worden toegepast op voedselgewassen. Die coating beschermt het eten waardoor het minder afhankelijk is voor chemische varianten. We zien nu al resultaten dat de natuurlijke coating de levensduur van de groenten en fruit verdubbeld. En we zijn pas net begonnen.”

Business Insider meldde dat Apeel's eerste producten, Edipeel en Invisipeel, zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Boerderijen in Californië, Kenia en Nigeria maken al gebruik van Apeel's producten.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren