Nederlands bier voldoet voor 90 procent aan vrijwillig Etiketteringsrichtlijn

15.03.2017 | Branchenieuws | 346 keer bekeken
Nederlands bier voldoet voor 90 procent aan vrijwillig Etiketteringsrichtlijn

De Europese Commissie heeft aan de alcoholsector gevraagd om binnen één jaar te komen met een zelfreguleringsvoorstel. Dit moet ervoor zorgen dat de ingrediënten en voedingswaarden worden vermeld op alle etiketten van de producten. Het bier dat in Nederland wordt gebrouwen voldoet al voor ruim 90% aan het vrijwillig commitment etikettering. In 2015 kondigde Brewers of Europe dit commitment aan voor heel Europa.

Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen, juicht dit verzoek toe. Nederlandse Brouwers heeft in 2014 zelf al besloten om vrijwillig de ingrediëntenlijst en de voedingswaardedeclaratie te vermelden op etiketten. 

De Europese Commissie heeft het er niet expliciet over dat de etiketten een voedingswaarde per 100 ml  moeten vermelden. Wel verwijst de Commissie naar Artikel 36 van de Etiketteringsrichtlijn. Daarin staat dat bij een vrijwillige vermelding van de voedingswaarde er een de 100 ml-standaard gehanteerd moet worden. De Nederlandse brouwerijsector is hanteert per 100 ml, omdat dit aansluit bij alle andere levensmiddelen.

Op dit moment voldoet meer dan 90% van het in Nederland verkochte bier aan de Etiketteringsrichtlijn. Dit percentage neemt nog verder toe.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren